Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Snabb helg!

Av Camilla Danielsson - 15 maj 2012 22:00

I lördags ägnade jag dagen åt att städa, handla, duka, laga mat och förbereda inför kvällens gäster. Stefan låg i sängen och mådde inte så bra (ni vet, män och förkylningar... )

Barnen lekte, Victor med Albin & Isac och Robin hade Frida här, hennes föräldrar var bort över helgen så hon bodde hos oss.

Gjorde en fläskfilé gryta med bacon, lök, chasewnötter, mango chutney, fond , grädde i bla och sallad och ris till. Mycket gott. Åt en gamal klassiker till efterrätt, after eight päron med vaniljglass till.

Sen blev det snacks och godis i mängderm går åt en del när det är 7 gottesugna barn med i bilden, hehe.

Abbe somnade gott i sin säng på övervåningen, trots den höga ljudnivån!

De åkte hem vid strax efter 1 och då slängde vi fort alla barnen i säng!


KLockan ringde 7 på söndagen, bara att masa sig upp! Väckte Victor, Robin och Frida vid 8 så fick de göra sig klara.

Sen körde vi på fotbollsmatcher. Victor spelade inne i Vaberg, på Övervi, möttes kl.9, matchen började 10. Han var målvakt (första gången, vi var nog lika nervösa båda två!) men det gick ok, de vann i alla fall machen med 5-3!

Kl 10.15 fick Robin lämna oss och gå och möta sina lagkompisar då det passande nog hade match på samma ställe! Har aldrig hänt innan! Smidigt!

När Victors match var slut bytte bara Frida och jag plan och kollade sen på Robins som började 11.15 Fridas föräldrar kom till matchen då deas Gustav spelar i samma lag som Victor. Men Frida valde att stanna kvar och kolla, Victor därimot följde med dom hem för att leka med Gustav.

Sen hem och äta lunch. Robin och Frida bakade en kladdkaka som vi fikade på efteråt, gott!

Vid 17 var det dags igen! Då började Hugos fotbollsträning! SÅ en timme till vid en plan, men men vad gör man inte!


I måndags var Stefan hemma från jobbet, han är trött, känner sig febrig, ont i halsen osv. Jag och Hugo (Abbe fick stanna hemma med pappa och sova middag ordentligt) körde till Åsa, hem till Carin och Elsa. Så körde vi till Stjärnboden i Ubbhult där vi letade klänning till Carin. Fanns massor med superfina kläder där, inte så billiga dock. Men hon fick köpt sig en snygg klänning och en skitfin kavaj.

Utanför fanns en liten presentaffär, fick köpt en liten morsdag present från barnen till mormor.

Sen tillbaka till Åsa där Carin fixade pasta carbonara till lucnh, gott gott!
Hem och ta hand om barnen, fixa middag, köra Robin till fotboll osv osv.


Idag har Stefan varit hemma igen, men nu är det sista dagen!

Jag körde barnen till skola och dagis, Abbe gick in och lekte en stund med, ville inte alls hem. Fick locka med att vi skulle gunga tillslut, då vinkade han hejdå och gick med mig.

Stefan, jag och Abbe körde upp till Göteborg och hämtade olja vi beställt till altanen! Skönt att få det gjord, de har bara öppet vardagar till 16, så inte helt lätt att få ihop annars. Passande nog låg Blomsterlandet och Biltema alldeles i närheten. Fick köpt nya blommor till vårt sovrum (jättefina siden orkideer, de ser verkligen äkta ut! Jag glömmer alltid att vattna i vårt sovrum, så de behövdes där!) nya bloomor till utekrukan och även blommor till Melkers grav.

Sen snabbt in på Biltema och köpa vaccumpåsar så vi kan förvara vinterkläderna lite bättre!

Hem och hämta Victor (Hugo hade åkt med Linnéa hem och Robin med en klasskompis) äte lunch, plantera blommor, packa undan vinterkläder, få bort vinterskorna, styrka, laga jeans, damma övervången, dammsuga övervåningen, storskura badrummet där uppe (gjorde tom rent jaccuzin med det där speciella medlet som tar typ 1 timme!) skjutsa Victor till fotbollen, hämta Hugo, åka till återvinningen, laga middag, dammsuga här nere, skura golven, rengöra badrummet nere, rensa kycklingen till morgondagens lunchsallad, hämta in och göra klart raberna till morgodagsn fika, steka plättar och pannkakor till barnens lunch imorgon, förhöra läxor, plocka och lägga alla barnen!

Känns såååå skönt nu när det är klart! Är det färdigstädat till helgen med, toppen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Danielsson - 24 maj 2012 22:31

Usch, fick ett väldigt tråkigt telefonsamtal ikväll. Min kusin Maria, 39 år, dog igår   Hon har haft cancer i många år. Började med en tumör i benet (som från början var en helt ofarlig knöl hon gick med i massa år) sen blev det en tumör som skulle...

Av Camilla Danielsson - 23 maj 2012 21:59

Helt lovely!!! Underbara underbara värme!!! Hoppas hela sommaren blir så här varm och solig (ja jag vet, lite väl optimistiskt) Hugo skulle till skolan idag, sitt andra besök där. Han går ju dit med sitt dagis och eftersom han varit så ledsen och o...

Av Camilla Danielsson - 22 maj 2012 20:40

Skrev ett låååångt inlägg igår, så slockande datorn! Shit vad arg man blir!!!   Då har det gått 1 v sen sist! I onsdags skulle Carolina & Mine, Josefin, Almer & Vidar komma hit. Josefin kom så punktligt, vi gick ut i trädgården och lekte, passa...

Av Camilla Danielsson - 12 maj 2012 07:46

Blev det igår! Började dagen med att köra till min syster. Hade med mig Hugo och Abbe och hon hade hemma Hanna. Barnen lekte en massa, vi fikade, hämtade hennes barn från skolan i omgångar, åt lunch (god kycklingsallad för oss och pankisar till b...

Av Camilla Danielsson - 10 maj 2012 21:38

Barnen cyklade till skolan idag, vädret verkade helt ok. Hugo skulle till Axelsbacke och grilla korv och leka lekar med alla blivande skolbarn. Tog (som tur var) på honom varma kläder och regnställ, för som det regnade! Tror banne mig de hade spöregn...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards