Direktlänk till inlägg 27 februari 2012

Helsingborgs weekend och skolstart!

Av Camilla Danielsson - 27 februari 2012 21:18

Har haft en underbar helg i Helsingborg! Mina föräldrar firade att det var 40 år sedan de träffades!

De bjöd min familj och min systers familj på hotell, mat, ja rubbet!

Körde hemifrån vid 9, ett av våra rum var lediga redan när vi kom fram så vi satte in alla väskor, parkerade bilarna i garaget och tog sedan färjan till Danmark! Gick och spanade lite i affärer och sen åt vi en god lunch. Barnen och Stefan tog hamburgetallrik och jag en Ceasarsallad.

Lite mer shopping innan vi tog färjan tillbaka igen. Nu fick vä även de andra rummen, ett till Robin, Victor, Philip & Oliver, ett till mamma och pappa, ett till Helena, Magnus & Hanna och så ett till Stena, mig, Hugo & Abbe. Alla rummen var fina och fräscha men vårt rum var skitstort!!! Vi fick ett familjerum för vi hade fler barn i rummet.

Tog en liten paus innan vi gjorde oss ordning inför kvällen, sen kom Helena och Magnus ner till oss och vi förberedde lite mys. Champange, glas, cider till barnen, Merci choklad och en present till Mamma och Pappa. De kom ener strax efter och blev jätteglada. I och med att vi hade ett sånt stort rum så fick vi alla plats hos oss, i soffa och fåtöljer runt soffbordet.

Sen gick vi till en retaurnag i närheten där vi bokat bord. Åt en jättegod Black&White och drack vin. Barnen åt jättebra och alla skötte sig exemplariskt (de blev lite uppspelta på hotellet, det var stort för dom med eget rum)

Sen gick vi tillbaka till rummet igen, barnen gick till sitt rum och kollade klart på melodifetivalen och vi andra satt på vårt rum och drack vin och käkade choklad och nötter. Jättemysigt! Abbe toksomnade i sin barnsäng, han tyckte nog det var tryggt att se och höra oss.


På söndagen åt vi underbar hotellfrukost, länge och mycket precis som det skall vara! Sen körde vi till  "borgen" i Helsingborg (kommer inte ihåg vad den heter!) och gick en lång promenad innan vi sa hej då till varann.

Vi körde till Väla köpcentrum och kollade i affärer! Köpte en jättefint 2-vånings kakfat på Åhlens. Eller två t.o.m, har en kompis som nyss fyllt år och hon har kollat på våningsfat länge nu, så hon får ett så skall jaga baka lite cupcakes och köpa lite godis att lägga på.

Gjorde korv och bröd som sen lunch när vi kom hem, sen packade vi upp och slappade lite innan det var dax för innebandyträningar, först för Victor och sedan direkt för Robin. Att de orkade! Jag var skittrött!

Grillade kycklingfilé och åt potatisgratäng med wookgrönaker och pepparsås, mmmmm såååå gott!!!


Idag är det måndag igen, sportlovet är slut! Egentligen är det ju dax för öppna förskolan, som vi längtat så till! Men eftersom det är värsta vattenkopps epidemin här nu så vågar vi inte det! Det är ju bara Abbe som inte haft det, men skulle han få det nu kommer vi inte att komma iväg till Thailand. Sååå surt att det kom just nu!

Så det är bara att isolera honom. Han får hålla sig hemma/utomhus och bara leka med barn som redan haft det. Med andra ord ingen jämnårig alls.

Gick till lekplatsen i förmiddags istället, tog med lite kaffe och fika, byltade på oss kläder och gav oss i väg. Josefin och Almer gjorde oss sällskap (hon är höggravid och kände sig trött och förkyld och orkade inte öppna idag)

Det var jättemysigt ända till Abbe fick utbottet from hell!!!!! Herregud som han skrek och längde sig! Fick ge upp och gå hem med en vansinnig unge! Gav honom en flaska välling, mat var ju inte att tänka på, och gick och la honom. Då  var han kramig, pratig och "fjäskig". Somnade som en stock!

Han sov i mer än 3 timmar sen, helt utmattad!

Under tiden åt Hugo och jag lunch och slappade. Han gick även ut och lekte med grannbarnen.

Skolbarnen kom hem och fick mellanmål, Stefan kom hem och tog kaffe. Sen körde jag Robin till fotbollen och handlade på vägen hem. Stefan rullade köttbullar och skalade potatis under tiden.

Åt, sen åkte jag och tränade, körde både coren och passet efteråt. Så kul det var idag!!! Svettigt, jobbigt men kul! Hade sån energi och ork!!!

Nu är det lite slapp i soffan och en dags att nana!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Danielsson - 24 maj 2012 22:31

Usch, fick ett väldigt tråkigt telefonsamtal ikväll. Min kusin Maria, 39 år, dog igår   Hon har haft cancer i många år. Började med en tumör i benet (som från början var en helt ofarlig knöl hon gick med i massa år) sen blev det en tumör som skulle...

Av Camilla Danielsson - 23 maj 2012 21:59

Helt lovely!!! Underbara underbara värme!!! Hoppas hela sommaren blir så här varm och solig (ja jag vet, lite väl optimistiskt) Hugo skulle till skolan idag, sitt andra besök där. Han går ju dit med sitt dagis och eftersom han varit så ledsen och o...

Av Camilla Danielsson - 22 maj 2012 20:40

Skrev ett låååångt inlägg igår, så slockande datorn! Shit vad arg man blir!!!   Då har det gått 1 v sen sist! I onsdags skulle Carolina & Mine, Josefin, Almer & Vidar komma hit. Josefin kom så punktligt, vi gick ut i trädgården och lekte, passa...

Av Camilla Danielsson - 15 maj 2012 22:00

I lördags ägnade jag dagen åt att städa, handla, duka, laga mat och förbereda inför kvällens gäster. Stefan låg i sängen och mådde inte så bra (ni vet, män och förkylningar... ) Barnen lekte, Victor med Albin & Isac och Robin hade Frida här, hennes...

Av Camilla Danielsson - 12 maj 2012 07:46

Blev det igår! Började dagen med att köra till min syster. Hade med mig Hugo och Abbe och hon hade hemma Hanna. Barnen lekte en massa, vi fikade, hämtade hennes barn från skolan i omgångar, åt lunch (god kycklingsallad för oss och pankisar till b...

Ovido - Quiz & Flashcards