Alla inlägg den 16 augusti 2011

Av Camilla Danielsson - 16 augusti 2011 18:24

Gud så skönt att vara hemma igen!!! Har tillbringat nästan 1 v med hela familjen Taikon i en husvagn nu, känn på den  


Började i onsdags morse då vi begav oss till Gränna. De har en så himla mysig, fräsch och bra campig där! Var nästan storm när vi kom fram men vi gav oss i kast med att sätta upp förtältet som planerat! Jäklar vad det blåste, alla barna fick hjälpa till att hålla, vilken syn vi ,måste ha varit, haha. Precis när vi fått upp det började det regna, så lite tur hade vi! Fixade bara iordning allt viktigt denna dagen, så som tv osv hihi.


På torsdagen gick vi en promenix till Gränna city, kikade lite i alla små mysiga butiker och köpte polkagrisar. När vi kom tillbaka till campigen hade våra vänner, fam Sjöberg kommit och höll som bäst på att sätta upp sitt tält brevid vår mastodontvagn! Fixade lite fika som vi alla kunde mumsa på.

Sen ville de också upp i staden så Stefan och jag tog Abbe i vagnen och följde med, de 3 stora valde att stanna i husvagnen.

På kvällen grillade vi och åt och drack gott, barnen lekte på lekplatsen och kollade på dvd i deras tält.


På fredagen tog vi båten över till Visingsö där vi åkte Remmalaget, så himla mysigt! Abbe älskade hästarna och provsatt tom en!

Sen intog vi en alldeles fantastik lunch i solen, rökt sik, kokt färskpotatis och romsås, sjukt gott!
Gick en promenad och kollade på slottsruinen, Robin, Victor och Alfred badade i Vättern i stooora vågor, måste varit skitkallt!!!
Grillade på kvällen igen och fick avnjutit lite vin, cider, rosé och öl   , är det semester så är det!


På lördagen skulle våra vänner åka hem     Medans Niklas packade ihop tältet gick Stefa, Carin, Robin, Victor och Alfred på ANdreémuseet, jag stannade kvar och nattade Abbe i vagnen, och läste en bok, Hugo och Elsa lekte gurragömma mellan alla husvagnar, säkert uppskattat av alla... 

Sen tog vi alla ytterligare en promenad i centrum, köpte med oss lite grejer hem till mormor och morfar, våra kattvakter och till våra bekanta vi skall till senare i veckan.

På kvällen åt vi tacos och sen var det dags att riva förtältet, som varit vår räddning hittills, det extra utrymmet behövs om man skall vara 6 pers, varav en kryper, i en husvagn! Det tog sitt lilla tag och efter en Yatzy omgång stupade hela familjen i säng   !


Gick upp tiidgt på sönaden och begav oss till Vimmerby, lämnade av husvagnen på campingen och gick dirket till Astird Lindgrens värld där vi tillbringade en heldag men Karlsson, Pippi, Emil och gänget!

Supermysig dag, hann se många teatrar, leka i många hus och lekplatser, äta god mat (jag åt stekt strömming och potatismos, Stefan raggmunkar och fläsk och barnen köttbullar med potatismos och gräddsås) fika och shoppa lite (den klassiska Emil bössan till Abbe och en Båtsman hund till densamme) Abbe träffade förresten på sin namne där så vi fick fotograferat dessa ihop   

PÅ kvällen åt vi pizza (microvärmd, haha) i husvagen innan vi spelade ännu en omgång Yatzy och njöt av lite chips!


Igår, måndag, packade vi ihop oss igen och begav oss vidare. Första stoppet blev Katthult där vi kollade på Emils hus, köpte en bysse till lille Ville som vi sen skulle till, klart han skall ha en om Abbe har en!

Gjorde ett lunchstopp på McDonalds innan vi for vidare till Traryd. Ställde upp husvagnen på en gräsplan brevid deras hus, perfekt!

Blev bjudna på en superb middag, potatisgratäng, kyckling i karljohan svampsås, sallad, gott gott! Sen skulle vi åka och kolla på när Mathias spelade fotbollsmatch, me väl där blev matchen inställd, motståndarlaget gnällde över planen, mesar!

Så vi körde hem till dom igen och åt glass, maränger, banan, kolasås och gräddbullar, mmmmmmm!

På något konstigt sätt lyckades vi även trycka i oss lite godis och chips med, fattar ingenting  

Barnen körde runt på sina nya parkcyklar vi körde inom Biltema och köpte på vägen till Traryd, sen körde de helt in på Mathias x-box, spelade tills ögonen blev fyrkantiga!


Idag blev vi bjudna på värsta hotellfrukosten, innan vi packade ihop oss en sista gång och körde hemåt. Gjorde bara ett litet stopp på Herrgårdstoppens fabrik och outlet, råkade visst köpa lite godis att mumsa på i bilen hem och en hel låda med munkar (gräddbullar) andra sortering, låg nerslängda massor (lite över 50 st!) i en låda för 30 kr! Några var lite trasiga men det kan jag leva med  

Väl hemma sitter vi med typ 20 maskiner tvätt som måste köras! Har hållt på med täcken och kuddar sen vi kom  hem och är fortfarande inte klar! Sen är det alla sängkläder, handdukar och 7 dagars kläder för 6 pers...  

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards