Alla inlägg under augusti 2011

Av Camilla Danielsson - 23 augusti 2011 17:56

Idag fick Hugo vara en snabbis på sitt dagis, det var dax för fotografering! Han bara sprang in, märks att han saknar det! Men om 1½ v är det dax igen, det är länge att vara ledig 3 mån! (Eftersom jag är föräldraledig så går han ju 15 tim/v, då går de gratis, men inte under juni, juli, augusti)


Fick besök idag med, av Annette och lille Noah (lika gammal som Abbe) Satt på altane i solen och åt nybakad (butiksbakat får väl tilläggas) bröd, pepparsalami, brieost, tomat, gurka, butiksbakade stora bullar, chokladcookies och massa kaffe    Barnen gick/kröp omkring och lekte, både inne och ute. Även dessa två är så jämnspelta och samspelta, behöver liksom inte vara "med" och passa, jätteskönt!


Gav mig ut på en (välbehövlig) joggingtur, bar emot något så fruktansvärt, men jag gjorde det ändå. Kom runt min runda, 4,2 km, men det var tråkigt och jobbigt idag. Önskar att det är september nu så min gympa drar igång igen, den är jobbig men i alla fall kul!


Nu får jag sätta igång med maten, Pasta med bacon/ostsås blir det idag, allt enligt barnes önskan! Robin får nog äta ensam efter sin fotboll idag, brukar äta alla tillsammans efter träningarna, men Hugo behöver komma isäng tidigt idag märker jag!


Ja glömde ju! Abbe osv faktikst hela natten inatt!!! Brukar han ju aldrig göra, han vaknar alltid någongång och vill ha nappen, men inte ens det inatt! Otroligt! Kanke skall ge alvedon inför varje natt   

Av Camilla Danielsson - 22 augusti 2011 22:34

Trött nu, verkligen dax att gå och lägga sig!

Abbe har lite nya tänder på gång (tror och hoppas jag! Han har ju dessutom bara två så det hade väl varit på tiden...) Bajsar som bara den (ursäkta) och inatt hade han inte den bästa natten. Mellan 2-4.45 var han mer vaken än sovande! Vaknade och skrek MASSOR av gånger! Tyvärr så låser sig ju ens tankeverksamhet på natten (i alla fall min)  så att ge honom lite alvedon fanns inte i min tanke  


När klockan ringde vid 7 var jag mer död än levade! Fick i alla fall iväg de stora killarna till skolan, så nu har jag en i 5:a och en i 3:a, stora grabbar!

Hugo, Abbe och jag åkte hem och åt frukost, sen fick jag röjt undan lite i köket och piffat lite här hemma  innan Carolina och Mine & Josefin och Almer kom på besök! Så mysigt, dessa 3 små liven (alla födda i juni, gick i samma föräldragrupp) är så himla lika i sättet! Lugna, snälla och mysiga barn med lite lagom bus i blicken! De har kul ihop, samspelta   så vi mammor kan mer eller mindre sitta med vårt kaffe i lugn och ro, hihi.


Victor hade med sig en kompis hem från skolan och Robin cyklade bort till fritidsgården (äntligen får de gå dit, de har längat länge till att börja femman så man får tillgång dit!) och spelade pingis med några kompisar.

Victor spelar ju fotboll med -03:orna (han är -02:a själv, men de är bara 5 st av den ålderkullen som spelar) Nu har de även börjat spela med 01:orna, men Victor har inte velat vara med, men idag följde han med kompisen dit och testade, så nu är han fast   han tyckte det var jättekul! Så nu har vi fotboll måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och söndag! Sen tillkommer matcher typ varje helg med, jippiiii!


Näpp, nu är det dags att nana kudden  så får hoppas Abbe inte låter så här inatt     !!!

Av Camilla Danielsson - 21 augusti 2011 20:23

 Igår blev det inget bloogande. Hade gäster här på kvällen, åt kyckling-mango gryta med ris och sallad, cheesecake och snacks, hehe. Pimplade massa gott vin  pratade, skrattde och hade en mycket mysig kväll!


Kom i säng lite sent och kl 7 imorse ringde klockan   usch vad trött jag var då! Enda fördelen är att barnen också fick väckas tidigt så de borde vara trötta nu ikväll, bra eftersom skolam börjar imorgon!

Gav oss iväg till Frillesås där Victor skulle ha sammandrag. De vann lite men förlorade mer, men de hade väldigt kul! Till och med solen tittade fram till slut och värmde oss, gött!
Väl hemma lagade vi pannkakor, sen cyklade Robin till en kompis och Victor skulle cykla bort till skolan och spela lite boll med några kompisar. Han har aldrig cyklat ensam innan, så jag gjorde honom följde dit. Han skötte de så exemplariskt så jag gav honom tillåtelse att cykla hem själv sen när de var klara (hoppas nu bara han inte var så duktig för att mamma cyklade bakom...)

Satte Abbe bak på min cykel så efter vi lämnat Victor cyklade vi en sväng i samhället och sen till en lekplats en liten stund.

På eftermiddagen var det dax för Hugo att åka till sin träning, de två stora var fortfarande inte hemma så jag tog med Abbe ochb stack dit, Stefan tvättade gavlen på huset så länge.

Abbe blev så uppassad av massa föräldrar där idag så jag behövde knappt resa på mig under hela timmen  

Nu ligger barnen nyduschade i sina sängar, hoppas de somnar i hyffsad tid, så de inte är så trötta inför morgondagen. Tänk att jag då har 2 killar på mellanstadiet, en i 5:an och en i 3:an!!!

Av Camilla Danielsson - 19 augusti 2011 19:39

Glömde visst av detta igår, hoppsan   Nej det får inte bli något tvång, mer en kul grej. Men eftersom jag lider av kraftigt teflonminne är det rätt skönt att kunna gå tillbaka och läsa vad jag gjort på dagarna, haha.


Så, vad hände igår då? Jo, jag hade en liten egen förskolegrupp här kan man väl säga. Först mina egna 4 barn, sen hade ju Frida sovit över så hon var ju kvar, sen var Linnéa hos Hugo och lekte, sen kom en vännina och 4 av hennes barn, plötsligt kom Victors tvillingkompisar (som bor på gatan) då var vi 12 barn och 3 vuxna till fikat, sen när Linnea skulle hem kom hennes lillasyster in en stund med, så 13 ungar   i åldrarna 1-11 år, jättemysigt!

Grillade på kvällen sen åkte Stefan på möte på motorklubben. Jag och barnen spelade Uno!


Idag är det Stefans sista semesterdag. Mina föräldrar kom hit på besök. Bakade chokladsockerkaka och bjöd på munkar. Sen lagade vi "Flygande Jacob" till middag som vi bjöd på, gud vad enkelt och gott det är, gör man alldeles för sällan!

Mamma och jag drackl lite vin till. Sen skulle Robin in till Varberg och spela fotbollsmatch, Stefan körde med honom in och så lämnade han Victor på sin fotbollsträning på vägen. "Då hämtar jag dig sen" sa jag så käckt...tills jag kom på att jag satt med ett vinglas i handen, hoppsan  . Mina föräldrar stannade kvar till hans träning var slut så fick pappa hämta honom, haha, tokigt det kan bli.

Nu blir det en fredagsmys kväll, regnet bara öser ner och det blåser massa, skitväder! Håller oss inne, Stefan skall baka scones som vi kan mumsa på, gott gott!

Av Camilla Danielsson - 17 augusti 2011 21:01

Japp, så har min dag sett ut! Kört hur många maskiner som helst och har minst lika måga kvar! Fattar inte hur det kunde bli så mycket!!!


Robin och Victor åkte hem till Frida och Gustav och tillbringade dagen där.

Stefan städade ur husvagnen medans jag tog hand om tvätten. Sen tog han med Hugo till affären och handlade till lunchen, Hugo hade önskat sin favvomat, ärtsoppa med senap i! Jag är sjukt imponerad!!! Jag fullständigt HATAR ärtsoppa, får kväljningar bara jag skall servera det! Så jag värmde lite thaimat vi hade i frysen.


När Abbe vaknat tog Stefan med sig barnen och åkte och lämnade tillbaka husvagnen. Jag la mig i soffan och läste en bok och där slocknade jag gott   vaknade när de kom hem igen, haha, gott var det!


Victor hade sin fotbollsträning idag, men han åkte dit ihop med Gustav så vi slapp täka på det. Frida följde med Robin hem och skall sova här inatt.

Jag gav mig ut och sprang en runda, var några veckor sen sist. Benen var helt ok, kändes inte jobbigt i dom, men andningen, jösses vad tungandad jag var, hade svårt att få ner luften! Blir till att jobba upp flåset mer igen, att det kan förvinna så fort!!!

När jag var på sträckan där det är lite ensligt, bara skog och åker, stannar en jeep en bit framför mig och ut kliver en jägare i full mundering, i sina handskbeklädda händer bär han ett stort gevär med kikarsikte och allt, blev lite skrajsen. Tankarna for lite åt Norge dådet, tramsig man är som genast tänker det värsta! Men vi bytte några ord, eller han pratade jag flåsade nog mest till svar   i farten. Senare på rundan mötte jag ytterligare en jägare, men väl hemma berättade Stefan att de börjat jaga rådjur nu, det förklarade ju en del, haha.


Vi grillade ikväll, fortfarande lika gott! Får passa på nu när det är fina kvällar, snart är sommaren slut  , ångest!

Av Camilla Danielsson - 16 augusti 2011 18:24

Gud så skönt att vara hemma igen!!! Har tillbringat nästan 1 v med hela familjen Taikon i en husvagn nu, känn på den  


Började i onsdags morse då vi begav oss till Gränna. De har en så himla mysig, fräsch och bra campig där! Var nästan storm när vi kom fram men vi gav oss i kast med att sätta upp förtältet som planerat! Jäklar vad det blåste, alla barna fick hjälpa till att hålla, vilken syn vi ,måste ha varit, haha. Precis när vi fått upp det började det regna, så lite tur hade vi! Fixade bara iordning allt viktigt denna dagen, så som tv osv hihi.


På torsdagen gick vi en promenix till Gränna city, kikade lite i alla små mysiga butiker och köpte polkagrisar. När vi kom tillbaka till campigen hade våra vänner, fam Sjöberg kommit och höll som bäst på att sätta upp sitt tält brevid vår mastodontvagn! Fixade lite fika som vi alla kunde mumsa på.

Sen ville de också upp i staden så Stefan och jag tog Abbe i vagnen och följde med, de 3 stora valde att stanna i husvagnen.

På kvällen grillade vi och åt och drack gott, barnen lekte på lekplatsen och kollade på dvd i deras tält.


På fredagen tog vi båten över till Visingsö där vi åkte Remmalaget, så himla mysigt! Abbe älskade hästarna och provsatt tom en!

Sen intog vi en alldeles fantastik lunch i solen, rökt sik, kokt färskpotatis och romsås, sjukt gott!
Gick en promenad och kollade på slottsruinen, Robin, Victor och Alfred badade i Vättern i stooora vågor, måste varit skitkallt!!!
Grillade på kvällen igen och fick avnjutit lite vin, cider, rosé och öl   , är det semester så är det!


På lördagen skulle våra vänner åka hem     Medans Niklas packade ihop tältet gick Stefa, Carin, Robin, Victor och Alfred på ANdreémuseet, jag stannade kvar och nattade Abbe i vagnen, och läste en bok, Hugo och Elsa lekte gurragömma mellan alla husvagnar, säkert uppskattat av alla... 

Sen tog vi alla ytterligare en promenad i centrum, köpte med oss lite grejer hem till mormor och morfar, våra kattvakter och till våra bekanta vi skall till senare i veckan.

På kvällen åt vi tacos och sen var det dags att riva förtältet, som varit vår räddning hittills, det extra utrymmet behövs om man skall vara 6 pers, varav en kryper, i en husvagn! Det tog sitt lilla tag och efter en Yatzy omgång stupade hela familjen i säng   !


Gick upp tiidgt på sönaden och begav oss till Vimmerby, lämnade av husvagnen på campingen och gick dirket till Astird Lindgrens värld där vi tillbringade en heldag men Karlsson, Pippi, Emil och gänget!

Supermysig dag, hann se många teatrar, leka i många hus och lekplatser, äta god mat (jag åt stekt strömming och potatismos, Stefan raggmunkar och fläsk och barnen köttbullar med potatismos och gräddsås) fika och shoppa lite (den klassiska Emil bössan till Abbe och en Båtsman hund till densamme) Abbe träffade förresten på sin namne där så vi fick fotograferat dessa ihop   

PÅ kvällen åt vi pizza (microvärmd, haha) i husvagen innan vi spelade ännu en omgång Yatzy och njöt av lite chips!


Igår, måndag, packade vi ihop oss igen och begav oss vidare. Första stoppet blev Katthult där vi kollade på Emils hus, köpte en bysse till lille Ville som vi sen skulle till, klart han skall ha en om Abbe har en!

Gjorde ett lunchstopp på McDonalds innan vi for vidare till Traryd. Ställde upp husvagnen på en gräsplan brevid deras hus, perfekt!

Blev bjudna på en superb middag, potatisgratäng, kyckling i karljohan svampsås, sallad, gott gott! Sen skulle vi åka och kolla på när Mathias spelade fotbollsmatch, me väl där blev matchen inställd, motståndarlaget gnällde över planen, mesar!

Så vi körde hem till dom igen och åt glass, maränger, banan, kolasås och gräddbullar, mmmmmmm!

På något konstigt sätt lyckades vi även trycka i oss lite godis och chips med, fattar ingenting  

Barnen körde runt på sina nya parkcyklar vi körde inom Biltema och köpte på vägen till Traryd, sen körde de helt in på Mathias x-box, spelade tills ögonen blev fyrkantiga!


Idag blev vi bjudna på värsta hotellfrukosten, innan vi packade ihop oss en sista gång och körde hemåt. Gjorde bara ett litet stopp på Herrgårdstoppens fabrik och outlet, råkade visst köpa lite godis att mumsa på i bilen hem och en hel låda med munkar (gräddbullar) andra sortering, låg nerslängda massor (lite över 50 st!) i en låda för 30 kr! Några var lite trasiga men det kan jag leva med  

Väl hemma sitter vi med typ 20 maskiner tvätt som måste köras! Har hållt på med täcken och kuddar sen vi kom  hem och är fortfarande inte klar! Sen är det alla sängkläder, handdukar och 7 dagars kläder för 6 pers...  

Av Camilla Danielsson - 8 augusti 2011 21:07

Nja, det kanske inte riktigt var sant, men Stefans semester började idag, så då känns det lite som semester för mig också!

Vädret visade väl inte sin bästa sida, morgonen började med spöregn och hagel, men sen tittade solen fram (tillfälligt visserligen) En typisk svensk sommar?!


Vaknade av att rektorn ringde idag, han erbjöd mig ett jobb! Kul! Men jag tackade faktiskt nej...kändes lite snopet nästan! Jag har ju planerat för att vara mammaledig ett år till, tycker Abbe är för liten för förskolan ännu. Så jag valde att följa min plan jag haft hela tiden. Dumt kanske, men jag tror inte det, det käns rätt!


Körde upp till Kungsbacka idag, först lämnade vi av kusinen som sovit här och sen åkte vi till Atelje Utell (där Abbe tog sina 1-årskort) och valde vilka vi ville ha i albumet, han är såååå söt (japp, jag är partisk!  )

Efter det körde vi till mina föräldrar för att låna Abbes resesäng (skall se om vi kan trycka in den i husvagnen vi hyrt) Där blev vi bjudna på smarrig middag och fika, supergott! Barnen lekte som tokar, de älskar att vara hos mormor och morfar, trivs så bra där!


Väl hemma igen så var plötsligt klockan rätt mycket! Barnen lekte lite med grannungarna, Stefan målade lite mer på husgaveln och jag skrev packningslistor inför semestern (är "list-fan"! Klarar mig inte utan listor!!!)

Sen insåg jag att Robin och Hugo såg ut som riktiga troll i huvet, så det var bara att sätta dom på en kökstol och ta fram saxen, tror det blev rätt ok, kanske inte direkt som de önskat, men hey, jag är liksom ingen frisör, bara väldigt billig  !

Det duger säkert, med god vilja och mycket hårgele kan Robin nog få snelugg   !

Av Camilla Danielsson - 7 augusti 2011 19:07

Ok vi testar detta, hittade denna sida av en slump och har inte bloggat på länge, så det kan väl vara kul att börja igen!


Idag har Hugo äntligen fått se "Bilar 2" på bio, tänk att man kan vänta så på en film! Under tiden han och Stefan kollade på den, var Robin, Victor och en av deras kusiner i biosalongen brevid och kollade på "Kungfu panda 2", så all var nöjda och glada!

Jag fick vara hemma med lilleman, leka, mata, byta blöja osv, kul nästan jämt  

Det märkas att han har tröttnat på sina leksaker här nere nu, han vill upp till sitt rum! Det är väl jättekul, men ha vill ju givetvis inte vara där uppe själv, vilket innebär att jag blir låst på övervåningen... 

Idag lekte han med sitt Ikea kök i över en timme, jag småplockade i barnens rum och satt vid datorn lite.


När resten av högen kom hem lagade vi tacos, tänk att barnen tycker det är så gott! Blev visst lite rödtjut till med, tänk att mamma tycker det är så gott  !


Nu skall Abbe snart i säng, sen kan vi ha lite söndagsmys! Kusinen sover över inatt, mysigt för dom! Gott att Stefan har semster nu med, så har man lite hjälp på morgonen imorgon, när 5 barn skall utfodras, hihi.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards