Alla inlägg under oktober 2011

Av Camilla Danielsson - 10 oktober 2011 22:50

Blir ett snabb inlägg, måste gå och lägga mig!

Ägnade (som alltid på måndagar) förmiddagen på öppna förskola. Sen hem,lägga en trött Abbe, röja undan frukosten och torka av bord och bänkar, sen var det dax för ytterligare lite pluggande! Spyr snart på detta  


Hämtade Hugo, sen la Abbe, Hugo coh jag oss i soffan och kollade på "Svamp bob" Riktigt mysigt! Hugo 5 år säger "Innan trodde jag Svamp bob var en ost, men så är han ju en svamp! Men herr krabba, det är i alla fall en kräfta!" Hahaha, sötunge!!!


Victors innebandy drog igång idag, en ny epok med tränings stress! Tror jag spyr på detta med snart  

Ikväll kom jag också iväg på min träning, men gympaläraren blev sjuk så en annan tog över passet. Jag går på hennes pass på onsdagar och det är ofantligt mycket lättare, men det var rätt skönt idag!

Nu har jag försökt plugga lite mer ikväll och det känns som jag absolut inte kan någonting, hur sjutton skall detta går???!!! Vill inte!!!

Bara jag får G blir jag nöjd känner jag! Håll nu tummarna för mig imorgon! Jag behöver det!!!

Av Camilla Danielsson - 9 oktober 2011 22:09

Stefan tog med Robin (frivillig) och Abbe (kanske mer ofrivillig) till motorklubben idag, det var någon sorts röjaddag där. Kallt som attan så Abbe fick ha både overall, vinterskor, varm mössa och vantar. Vill INTE ha höst/vinter!!!

Hugo och Victor fick leka själva så satt jag vid datorn och renskrev att jag skall kunna! Tycker det är mycket, men det börjar sätta sig, tro´t eller ej  


Efter lunchen åkte vi alla till Tjolöholms skördemarknad. Fanns massa olika marknadsstånd där man kunde köpa (och bäst av allt, provsmaka!) korvar, potatis, chips, marsipan, ostar mm. Barnen hoppade på ensilagebollar som tokar, de fick måla på dom med (så föreställ er deras kläder nu...) mycket barn och kul hade dom! Vi mötte upp mina föräldrar och barnens kusiner där med. Fanns även en pumpaverkstad där de fick göra fina pumpalyktor. En mysig höstmarknad i riktigt höstväder med andra ord!


Åkte hem till mina föräldrar efteråt (de passar de 3 kusinerna för deras föräldrar är i Rom på en weekend) fikade och barne fick leka. Planerade 40-års present till systerns man.

Köpte med oss Thaimat hem, måste ju öva  , barnen fick pizza. 

Sen blev det lite köks och tvättstuge röj innan barnen åkte i säng och jag fick pluggat lite till.

Fick tom satt på värmepumpen idag, första gången denna vinter, men när vi kom hem var det kallt här inne, brrrr!

Av Camilla Danielsson - 8 oktober 2011 20:22

Kul lördag va??? Åt frukost sen satte jag mig i sängen (med stängd sovrumsdörr såklart) i pyamas och pluggade som en tok! Gömde en påsa punchpraliner under täcket så gick det genast lite lättare  

Fick in en del information, vissa saker fattar jag knappt vad jag läser men just dom sakerna är mannen grym på så då kan han förklara!


Victor har lekt med grannbarnen hela dagen, Hugo har varit på bio och McDonlads med Linnéa (han fick det i present av henne när han fyllde år) och Robin har varit hemma hos Linus och "hängt" (får ju inte kalla det "leka" längre...)


Nu ikväll åt vi potatisgratäng och fläskfilémedaljonger i champinjonsås till, mmmm, ett glas gott rött till det!
Sen gick vi alla ut på altanen och spande in stjärnfallen, det är mäktigt! Gå ut och kolla ni med, men skynda er!

Av Camilla Danielsson - 7 oktober 2011 20:06

Lite konstigt att man längtar till helgerna och fredagen fast man är mammaledig. Men för det första är ju Stefan hemma, skönt med avlastning i hemmet och med barnen, sen är det ju sovmorgon, eller sov morgon och sovmorgon, Abbe vaknar ju ändå men man kan ta långfrukost och slappa lite!


Förmiddagen ägnades åt plugg (den lilla timme Abbe låg i sängen) lite röjning (städat toaletterna, tagit hand om disk, fixat lunch, tvättat och hängt tvätt osv)

På eftermiddagen fick vi beök av Carolina och Mine, lika mysigt som alltid när man träffar dom! Carolina hade med sig hembakade kakor, en slag Bosnisk kaka hon hittat recept på och testat och en med marsipan, choklad och nötter, smarrigt värre!

skulle egentligen gått till lekplatsen men det började regna så vi stannade inne och drack kaffe, pratade och barnen lekte!


Nu är Robin på grabbkväll hos en klasskompis, vi andra har haft fredagsmys med revben, potatissallad, pommes och vitlöksbaugetter.

Nu är det Idol så  jag får väl sätta mig med barnen och kollade lite!

Trevlig fredagskväll på er alla!

Av Camilla Danielsson - 6 oktober 2011 22:42

Blir knas på den där Egypten resan vi bokat! Bokade ju den innan sommaren, ett helt nyööpnat Sunwing resort hotell med massa vatten rutchkanor (vattenlandskap) Verkade toppen! Men hotelljäkeln vill ju aldrig öppna!!! Skulle öppnat redan i sommras men så blev det inte, är fortfarande en byggarbetsplats. Orkade inte lägga mer energi på att oroa mig och fundera på detta så imorse ringde jag och avbokade den resan!

Men vi vill ju inte gå lottlösa ur denna historia, så vi har ett bra tag nu letat andra resmål, inte många att välja på under vinter halvåret, utbudet begränsas ytterligare pga vi gärna åker till just Sunwing resort. Men nu hittade vi resan med stort R!!!

2 v i Thailand blir det nu! Kamala beach Sunwing resort   . Själva resan gick bara på typ 4000 mer (sen tillkommer ju maten nu med)

Skall bli så sjukt skönt!!! SÅ nu hoppas vi bara att skolan beviljar ledigt med!

Ett tag kvar innan det blir av, åker först i mars. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!


Hugo, Abbe och jag åkte hem till Sofia som hade hemma Elin och Eric idag (de andra två går ju i skolan, är jämngamla med mina) Drack kaffe och frossade i bullar   , toktrevligt!!!

Pluggande en liten stund när jag kom hem, lite klokare blev jag nog   


Kände att jag varit så redig i köket de senaste dagarna, hehe, så idag blev det Hamburgare med bröd och pommes till middag! Abbe som är toksvår med just maten (lagade middag) åt 3 (!!!) hamburgare (bara köttet) Helt chckad! Men han var en helt annan unge nu på kvällen, jätteglad istället för dögnällig! Tänk om han bara själv fattade  sammanbandet! Kanske lite för mycket begärt av en 1-åring, hihi.

Av Camilla Danielsson - 5 oktober 2011 21:47

Då var det återigen dax att besöka öppna förskolan, gillar det stället! Var ett jättemysigt gäng mammor där idag, fick träffat en gammal jobbarkompis och hennes barn med, jättekul!

Sjöng, pysslade, fikade och lekte!

Fick mig tom en promenad bort idag, jösses  

Tog en promenad förbi Melkers grav med, tog bort vissna blommor och sa hej.

Abbe somnade i vagnen så jag han fick sova utanför här hemma medan jag åt lunch (järparna från igår, gött!)


Sen gick vi bort till Hugos dagis där jag hade samtal med hans fröken. Inte mycket att diskutera där, umgås ju med hans fröken privat och våra barn leker alltid, men en liten mysig pratstund blev det i alla fall. Abbe var toknöjd, han fick leka med en massa roliga grejer helt ensam!

Linnéa (frökens barn) följde med oss hem och fortsatte leken.


Gjorde kolpudding till middag, sjukt gott! Familjen ville ha potatis och sås till så det fick det bli.

Fick pluggat ytterligare lite idag, men inte tillräckit dock. Blir en trist helg detta!



G

Av Camilla Danielsson - 4 oktober 2011 20:12

Äsch vad det går kasst med mitt pluggade! Kan ju bara läsa när Abbe sover, och han är ju inte det barnet som sover mest på en dag  , så ca 1 timme per dag blir det läst! Ni fattar ju hur det går...


Zandra ringde idag och ville ha lite sällskap. Under tiden vi pratade somnade Abbe i min famn, DET är inte vanligt!!! Han fick sova där i nästan en timme, så mysigt det var! När han vaknat till och fått i sig lite lunch åkte vi till henne. Åt lite smörgåsar, fikade och drack kaffe   Hade en mysig dag, tycker det är lite mysigt när hon går hemma sjukskriven   , men snart kan hon ta av ställningen runt benet och då börjar hon ju jobba igen. Får passa på att träffas massa nu!


Åkte hem och la Abbe, sen läste jag en stund innan dagis ringde och sa att Hugo var tillbaka från utflykten, så då var det bara att lägga ner böckerna och åka och hämta.

Lagade järpar till middag med supergoda kryddor i (påse som hette Cé...p...et någonting, hahaha, har med andra ord absolut ingen aning, men gott var det.) Blandade i lite persilja och fetaost med (tänkte soltorkade tomater med men så hade jag inga hemma) gjord en god sås till på matlagningsgrädde, kalvfond, sött rött vin, persilja, majzena i och så kokt potatis till detta, mumsigt värre!!!


Nu är läxorna gjorda, barnen duschade, rummen städade, naglarna klippta och 2 av 4 i säng! Snart lägger sig lugnet   

Av Camilla Danielsson - 3 oktober 2011 21:09

Började dagen på Öppna förskolan med Abbe. Han har varit på ett mycket gnälligt och tråkigt humör idag (får man ens säga så om sitt barn?!?!) Hoppas det är fort övergående!

Sen var det fort hem, lägga Abbe och plugga lite naturkunskap.

Skynda vidare och hämta Hugo på dagis och direkt till Maria, en kompis som flyttat till ny lägenhet i  helgen. Åh vilken lägenhet sen då! Stooor, ljus och helt underbar! En 4:a på nästan 110 kvadrat! Fikade och hade mysigt. Förutom Abbes gnäll då!

Hem igen och så fort Stefan kom hem hoppade Robin, Victor och jag in i bilen och begav oss till Gekås!
Hugo skall på utflykt imorgon med dagis och idag sprack hans regnbyxor, timing  Köpte ett par jättefräcka svarta "Star wars" regnkläder, ett par blåa fodrade regnkläder till Hugo. 1 par jeans till Victor. 2 par tunna långarmade tröjor och en stickad kofta till Robin. Abbe fick lite nya nappar och annat smått och gott. Stefan fcik 20 par sockar   (nu måste han väl sluta klaga på att han aldrig har några!!!) och en skjorta. Jag fick ett par nya solglasögon (satt visst sönder de andra  ) Sen blev det lite annat typ deo, tandkräm, godis, chokladkaledrar (en Barcelona till Robin, Star wars till Victor och Blixten mc queen till Hugo)

Robin och Victor hade med sig egna pengar och köpte någon laddare till x-box kontrollen och varsin waveboard! 

Allt som allt blev det nästan 2000 kr, pengarna rullar fort!!!

Åt på Burger King efterår och hade en supermysig eftermiddag med mycket prat! Var jätteskönt att få lite egentid med de två stora killarna!!!
När vi kom hem ville de genast ut och prova sina ny Waveboards, Hugo var inne och provade regnkläder, när han får på sig de fodrade tyckte han de var sååå sköna så han ville gå ut i dom, hahaha. Vilken hälig syn, 2 galningar på waveboards och en liten sötis i fodrade regnkläder och stövlar    

Ovido - Quiz & Flashcards